De succesvolle Belgische pokerspeler Patrick Neuville zei: “Zoals miljoenen andere spelers ben ik in de ban van poker, de koning onder de spellen. Poker is voor mij wat ik hoop dat het voor u is: plezier aan de tafel. Door beter te spelen, heb ik meer plezier.”

Wie poker ernstig neemt, speelt uiteraard voor een inzet, want dat is een essentieel onderdeel van het spel. Echter, onder de wetgeving voor kansspelen is het in België niet toegelaten om thuis of in clubs poker te spelen voor geld (maximum 20€ per speler per avond). Wie zwaar wil inzetten (of wil gokken), kan terecht in een casino of speelt online bij Pokerstars (of andere websites die door de Kansspelcommissie goedgekeurd werden).

Poker is een denksport en verdient beter dan door overheden bestempeld te worden als gokken. The Academy heeft tot doel om pokerspelers informatie te bieden en bij te dragen aan hun spelinzicht: een spel als Texas Hold’em is even strategisch en heeft evenveel diepgang als schaken. Contacteer ons per mail met uw vragen, want The Academy is de ambassadeur van poker.button

Op geen enkele manier belooft The Academy of Luck dat deelname aan een workshop of andere activiteit de kans vergroot om geld te winnen met gokken. Wie poker voor geld speelt, maakt een persoonlijke keuze. Deelname aan kansspelen wordt alvast NIET bevorderd.

Veel plezier en tot binnenkort aan de tafel.