Speelde je dit fantastische spel nog nooit? De spelregels van Texas Hold’em zijn eenvoudig, het is een gemakkelijke variant van poker.

Hebt u een geheugensteuntje nodig: print deze pagina af  >  Quick Start – 2013 v1.1

 

Het doel van het spel: de hoogste combinatie van vijf kaarten maken.

In poker zijn er tien combinaties mogelijk, van high card tot royal flush. Om die combinatie te maken, gebruik jij de vijf gemeenschappelijke kaarten op tafel en de twee kaarten in jouw hand. In totaal zijn er in dus zeven kaarten in het spel, waarvan jij er maximum vijf gebruikt om een combinatie te maken.TH table

De eerste hand in het kort

Voor de start van elke hand leggen twee spelers een vooraf bepaald bedrag in het midden op tafel, de twee spelers links van de deler. Dit zijn de Small en Big Blind. De deler geeft elke speler een gesloten kaart, beginnend links. Nadat iedereen een kaart ontving, geeft de deler elke speler een tweede gesloten kaart. De speler links naast de big blind spreekt als eerste. Hij kan meegaan met de inzet van de big blind (call), die inzet verhogen (raise), of z’n kaarten wegleggen (fold).

Zodra de inzet van alle spelers gelijk is, legt de deler een kaart gesloten op tafel (burncard). Daarna draait hij drie kaarten open op tafel (flop).

De spelers maken in gedachten een combinatie. Vervolgens heeft de speler links van de deler twee opties: checken (wachten, zonder inzet) of met chips een inzet doen (bet). Na een check is een speler nog steeds actief. Alle spelers kunnen na elkaar checken. Zodra iemand een bet plaatst, heeft de volgende speler drie opties: evenveel chips inzetten (call), nogmaals de inzet verhogen (raise) of wegleggen (fold).

Indien niemand meegaat met de raise van een speler, dan wint deze speler de hand. De deler schuift de pot naar hem. De hand is afgelopen. Niemand toont de kaarten.

Vaak gaan slechts twee of drie spelers na de flop verder. Met gelijke inzetten van deze spelers na de flop legt de deler een kaart gesloten naast de stapel (burncard) en plaatst de turn-kaart als vierde kaart open op tafel, naast de flop.

Alle actieve spelers hebben nu zes kaarten om in gedachten een combinatie te maken: vier op tafel en twee in de hand. De spelers zetten opnieuw in: steeds is de speler links van de deler als eerste aan de beurt. De eerste minimumbet is gelijk aan de Big Blind, de eerste minimumraise is het dubbele en de volgende raise moet minimaal evenveel zijn als het verschil tussen de eerste raise en de eerste bet. Voorbeeld: speler A bet 50, speler B maakt een raise naar 150, dus moet speler C minimum raisen met 100 (150 – 50). Speler C kent het spel, hij speelt agressief en zijn raise bedraagt meer: 300.

Indien twee of meer spelers met gelijke inzet overblijven, legt de deler opnieuw een kaart gesloten (burncard), en vervolgens de laatste kaart open op tafel (river). De actieve spelers zetten een laatste keer in. Zijn alle inzetten gelijk, dan volgt de showdown: de speler die het laatst een bet plaatste, toont eerst de kaarten. Andere spelers mogen hun kaarten wegleggen, ze hoeven ze niet te tonen.

De speler met de hoogste combinatie van vijf kaarten wint de pot. De twee kaarten die hij niet gebruikt in zijn combinatie tellen niet mee. De delerbutton wordt naar links doorgeschoven, en de volgende hand start. Zo eenvoudig is Texas Hold’em poker.

Gebruik deze kaart om u te helpen bij het verhogen van uw niveau:  Pokertafel2 v2